flash és más

Elkezdtem az Androidot tanulgatni, ide jegyzetelek magam és mások okulására. Flash programozás is lesz, ha úgy érzem, hogy van olyan amit szívesen megosztanék másokkal.

Friss topikok

R mint Resources

2011.10.22. 18:32 hopetheorc

Fifikás dolog :)

Dolgozom az ofisl tutoriálokon, persze Eclipse a társam ebben. Vannak jó részei és vannak kevésbé jók. Minjdárt kifejtem, hogy mire gondolok.

A tutarialok a beírandó vagy inkább bekopizandó java scripteket nem teljes egészében adják meg, a beimportálandó osztályok általában nincsenen ott. Ez abból a szempontból rendben van, hogy legalább kicsit rá van az ember kényszerítve arra, hogy átnézze, hogy most akkor mi is történik, milyen osztályokra van még szükség ahhoz, hogy a csomag működjön.

Eclipse partner ebben, de túl van automatizálva. Van egy billentyűkombináció benne (CTRL + SHIFT + O) amit megnyomva az összes hiányzó osztályt beimportálja.

És itt a bibi.  Tele piroshullámozta a scriptet ezután is... Kutatnom kellett az internetvilághálón cseppet, hogy rájöjjek mi is a probléma ezzel. Azért írtam, hogy túl van automatizálva, mert azokat az osztályokat is megtalálja az Eclipse, amikre nincs szükség. Peldául beimportálta az android.R bázis osztályt is, amire nincs szükség a program implementálásakor, mert a bázis osztály helyett ilyenkor a fejlesztő környezet létrehoz egy lokális R osztályt a különböző változókból, miegymásokból, amire szüksége van.

Halkan jegyzem meg, hogy a Flash Developot azért tartom jobbnak, mert ott is van egy hasonló billentyűkombináció (Ctrl + Shift + 1), ami szintén behúzza a szükséges osztályokat, viszont mindegyik hiányzó osztályra egyenként kell alkalmazni azt, tehát nincs jelen a túlautomatizáltságból adódó veszély.

Howgh

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hopetheorc.blog.hu/api/trackback/id/tr733322399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása